SLYRÖJNING GÖTEBORG & GRÄSTRIMNING

Slyröjning Göteborg och kommuner i närheten av Göteborg. Vi trimmar sly i trädgårdar, skogar och naturområden. Ibland kommer vi till trädgårdar där ägaren inte har kunnat klippa sin gräsmatta. I dessa fall behöver vi starta med grästrimning före klippning.

slyröjning göteborg

SLYRÖJNING

Med vår röjtrimmer klarar vi av inte bara din gräsmatta, utan även kraftigare växtlighet såsom nässlor, ormbunkar och mindre sly.

SLYRÖJNING – VAD VILL DU SPARA OCH VAD SKALL BORT?

Att röja ytor där buskar och träd har fått härja fritt och satt rotskott hejvilt kanske inte är en särskilt riskfylld syssla, men desto mer tidskrävande och påfrestande. Överlåt detta arbete åt oss. Du bestämmer hur grundligt arbetet ska utföras. Rådgör med oss om huruvida all växtlighet ska jämnas med marken eller om utvalda buskar och träd är värda att bevara. Kanske behöver vi gräva upp rötterna om det handlar om invasiva arter som riskerar att ta över igen.

SLYRÖJNING – RÖJNING MED KLINGA ELLER TRÅD

Vår röjtrimmer har två olika klingor samt trimmertråd som vi varierar beroende på vad det är för växtlighet som skall röjas.

SLYRÖJNING – FÖREBYGG SÅ ATT VÄXTLIGHET INTE KOMMER TILLBAKA

När slyröjningen är klar, är vi gärna med och diskuterar hur vi kan förebygga att området växer igen på nytt. Kanske vill du hellre lägga markduk och kullersten eller täckbark där det tidigare har fått växa fritt? Vi hjälper dig även med detta. Vi har rabatterade priser på material och kan frakta materialet.

slyröjning kungälv
slyröjning partille

RÖJNING MED MOTORSÅG, GRENSAX & SÅG

Somliga områden vi kommer till kräver att vi lägger i från oss röjtrimmern för att röja bort sly och växtlighet mer manuellt. Skall en buske bort så kanske vi både får använda grensax och såg. Skall ett mindre träd bort så får vi ta fram motorsågen. Ett sådant här typ av projekt innebär egentligen bara att vi startar där området börjar och arbetar oss inåt med de redskap som växtligheten kräver.

PROJEKT – RÖJNING LÄNGS BILVÄG FÖR BÄTTRE SIKT

Vi fick till uppdrag att röja längs en landsväg för att kunden skulle få den sikt som krävdes för sin utfart till landsvägen. I detta projekt användes både röjsåg, motorsåg och manuella verktyg såsom grensax och såg.PROJEKT – SLYRÖJNING AV SLÄNT

Vi har haft många kunder som anlitat oss för att ta hand om deras slänt som angränsar till gräsmattan. Området har vuxit sig tätare och tätare med åren. Kanske tar växtligheten för mycket av soltimmarna eller så vill kunden ha en renare yta för ett bättre intryck av trädgården.

SLYRÖJNING AV SLÄNT I PARTILLE

När vi tog oss an slänten i Partille så fick vi föra diskussion med kunden, dels före projektets start och dels under projektets gång för att komma överens om vad som skulle tas bort och vad som skulle sparas. I bland kan det vara svårt som kund att avgöra vilka buskar och vilka träd som finns i trädgårdens områden då man endast ser det som växer längst fram.

slyröjning partille


SLYRÖJNING AV SLÄNT I MÖLNDAL

Att det blir mycket ljusare inne i huset om det som växt igen i trädgården kommer bort är en stor anledning till att våra kunder anlitar oss för vår hjälp. Kanske är det nya ägare till huset och de nya ägarna tagit över en trädgård som inte skötts om på många år. Då kan slyröjning vara ett måste.

slyröjning mölndal

röjning av slänt i krokslätt

GRÄSTRIMNING

Kanske vill du även att vi trimmar kanterna på din gräsmatta eller trimmar andra grönytor i samband med gräsklippningen?

grästrimning bollebygd
grästrimning göteborg
grästrimning partille

GRÄSTRIMNING ÄR ETT MÅSTE OM GRÄSMATTAN FÅTT VÄXA FRITT

Gräset sticker lätt iväg och hinner gå i både blom och frö innan du hinner rulla fram gräsklipparen ur garaget. Då är det redan för sent att klippa tyvärr och en kraftig trimmer är enda botemedlet för att få bukt med en övervuxen gräsmatta. Inga problem, vi ordnar det! Efter att vi trimmat din gräsmatta, krattar vi undan allt gräs och andra växtdelar. Gräset kan alltså inte ligga kvar på backen. Till sist går vi gärna över dina grönytor med gräsklipparen för att få till en jämn och fin yta. Allt till ett prydligt och snyggt resultat!

GRÄSTRIMNING AV ÖVERVÄXTA GRÄSMATTOR

Om det inte funnits möjlighet att ta hand om gräsmattan på ett tag så krävs det att man startar med trimning och krattning eftersom gräsklipparen inte klarar att ta hand om allt för högt gräs.

GRÄSTRIMNING AV GRÄSMATTA I FRÖLUNDA

Grästrimning och krattning gör att vi kommer ner till en nivå som passar gräsklipparen. Vi låter gräsrötterna vila och sedan är det dags för gräsklippning.

grästrimning frölunda

TRIMNING AV PLATTOR OCH MARKSTEN

Det finns många åtgärder att ta vid för att få bort ogräs på och mellan marksten, gatsten och plattor. En åtgärd som några av våra kunder har valt är trimning med grästrimmern. Lägger vi trimmern något på sidan så tar plastsnöret med sig ogräset och sedan är det bara att borsta bort. För att förhindra återväxt av ogräs så krävs det flis mellan stenen eller plattorna.

grästrimning hisingen