Trädgårdsskötsel Mölnlycke & Landvetter

Trädgårdsskötsel i Härryda, Mölnlycke, Landvetter, Hindås, Rävlanda, Benareby, Stora Bugärde, Rya, Hällingsjö, Eskilsby, Snugga, Nya Långenäs och Tahult. Vi har också trädgårdshjälp i Bollebygd, Hultafors, Olsfors och Töllsjö.

Vi klipper häckar, beskär träd, anlägger gräsmattor och mycket mer.

trädgårdsskötsel mölnlycke

Häckklippning i Mölnlycke

När vi skulle ta oss an Tujahäcken i Mölnlycke säsongen 2016 så arbetade Patrik och Tobias med projektet. Avfallet från häcken togs med till återvinningscentralen och projektet genomfördes under en knapp halvdag.

häckklippning mölnlycke
häckklippning härryda

Stege och häcksax med förlägning

Det finns att antal videos på Youtube där andra trädgårdsfirmor klipper häckar av samma höjd som Tujahäcken som du ser bilder på ovan. Många använder en ställning att stå på av samma slag som exempelvis målare använder. Att hyra en sådan ställning blir en merkostnad för kunden och det tar tid att hämta och montera.

Personalens säkerhet

Naturligtvis är det säkrare för personalen att stå på en ställning till skillnad mot att stå på en stege. Om vi arbetar på stege och tänker på rätt sätt vid rörelser och förflyttning så är vi också trygga med att personalen hanterar situationerna på ett säkert sätt.

Två personal vid klippning av Thujahäcken

Om vi är två personal på plats under projekt såsom häckklippning, trädfällning och anläggning så går projektet också snabbt att genomföra. I projekt av lite större kaliber så arbetar vi i ett team för att kunden skall få arbetet genomfört så snabbt som möjligt. I omnämnt projekt kunde Tobias klippa häcken på höjden medan Patrik klippte häcken på sidorna. På sidorna användes både en vanlig häcksax och en häcksax med förlängningsarm.

Arbetsmiljö och miljömål

Skall vi arbeta med motorsåg eller på stegar så är det också personalens säkerhet som vi tänket på. Och så är det alltid trevligare för personalen att äta lunchen tillsammans. Våra miljömål följer vi och vi arbetar systematiskt med arbetsmiljön.


Trädfällning i Landvetter

Säsongen 2015 fick vi till uppgift att plocka fram motorsågen för att ta ner träd som hade bildat en häck i Landvetter. Träden stod såpass nära husfasaden så att fallriktningen behövde ligga i fokus. Vi valde att börja fälla från ena sidan och plocka träd för träd och således lägga träden åt sidan. De fick alltså inte läggas mot fasaden och inte mot grannen.trädfällning landvetter
trädfällning härryda

Trädfällning av enklare karaktär

Trots att fallriktning fick tas i beaktande så var fällningen av enklare karaktär i jämförelsevis mot andra mer avancerade projekt som vi hade genomfört. Utmaningen var istället avfallet som fick läggas i container och tömmas flera gånger av Renova. Vi sköter allt det administrativa när det kommer till bokningar och tömningar och kunden betalar samma pris som vi betalar till Renova.

Stubbfräsning

Kunden valde att ta hjälp av en personlig kontakt för att fräsa stubbar när vi var klara med projektet. I dagsläget fräser vi inte stubbar, men vi arbetar med spännband, motorsåg, spade och yxa för att få bort rötter, vilket kan bli mycket billigare för kunden än att anlita stubbfräsning. Vill kunden ha stubbfräsning så kan vi förmedla kontaktuppgifter.


Vi köper material och kör till ÅVC

Vi köper blommor, marksten och täckbark med mera till dig för samma rabatterade pris som vi erhåller från våra leverantörer. Vill du att vi skall köpa med oss växter och plantor till dig så väljer vi gärna Mölnlycke Garden Center som vår leverantör.
Som invånare i Härryda kommun får du göra obegränsat antal besök på återvinningscentralen under kalenderåret. Du har också möjlighet eller, om du önskar, låta oss lämna avfallet i ytterligare sex kommuner.