Trädgårdsskötsel Mölndal

Trädgårdsskötsel Mölndal av trädgårdsföretaget som arbetar noggrant, men snabbt, och har gedigen kunskap om trädgårdssysslor. Skötsel i din trädgård eller för företag, kommun eller organisationer.

Trädgårdsarbete Mölndal. Vår trädgårdsskötsel har blivit populär i Kållered, Stensjön, Fässberg, Hällesåker och Lindome.

Trädbeskärning Mölndal

Vi beskär dina träd på rätt sätt och under rätt tid på året. Om du är osäker på när det är säsong för beskärning av just ditt träd så finns vi här för rådgivning.

Beskärning Mölndal

Slyröjning & grästrimning

Vi går ofta med röjsågen i slänter, längs vägar och i buskage. Vår röjsåg har ett trimmerhuvud som lätt kan byta klinga beroende på uppgift.

Grästrimning Mölndal

Anläggningsarbete

Syftet med projektet nedan var att skapa en underhållsfri trädgård för kunden. Kunden önskade byta ut sin gräsmatta mot dekorationssten.

Kantsten & Dekorationssten

Efter att ha tittat på husets fasad och altandäcket kom vi i samråd med kunden överens om i vilken nyans stenarna skulle gå mot. Kunden berättade också vilken storlek som hon ville ha på stenen. Därefter kontaktade vi vår leverantör och vi kunde sedan skicka bilder och priser på sten och kantsten till kunden som kunde ta ett välgrundat beslut.

Grävarbete

Gräsmattan grävdes bort och djupet på grävarbetet bestämdes av stenens storlek och hur tjockt lager sten som skulle ligga uppe på markduken.

anläggning mölndal
grävarbete mölndal

Markduk

På jordlagret skall det givetvis ligga en markduk som hindrar växtlighet att spricka igenom stenen. Dekorationsstenen är relativt dyr så ett allt för tjockt lager sten är inte behövligt. Dock så behöver det ligga ett lager som är såpass tjockt så att det täcker markduken i överkant. Gruset skall kunna beträdas under många år utan risk för att duken tillslut syns.

Kantsten

Syftet med kantstenen skulle vara en inramning av ytan med sten. Trots att kantstenen inte beträds så läggs det markduk och kross under kantstenen. Kantstenen riktas också med hjälp av ett lager flis.

Efter genomfört arbete

När vårt arbete var klart så rekommenderade vi vår kund att sätta krukor med plantor i detta område som också kunde ge trädgården liv. En flexibelt lösning som kan varieras från år till år beroende på tid och energi för omvårdnad.