Marksten, kantsten & plattor

Marksten för stensättning av uteplatser eller trädgårdsgångar eller plattor med större dimension? Vi rådgör vad som skulle passa i din trädgård på vårt kostnadsfria hembesök.

Pris, livslängd och material

Det finns en uppsjö med marksten, kantsten och plattor på marknaden. Fastigheten och den befintliga trädgården behöver tas in i planeringen och valet av nytt material för att den nya stensättningen skall passa in. Vi diskuterar och rådgör med dig och efter vårt kostnadsfria möte, så brukar vi återkomma till dig med förslag på material som skulle passa in.

När du har tagit beslut på materialval, så väver vi in materialet i en offert till dig där material- och arbetskostnad konkretiseras.

Bärlager

För att skapa ett bärlager behöver vi schakta bort gräsmatta eller jord. Under bärlagret lägger vi en markduk. Bärlagrets tjocklek bestäms beroende på om du endast skall gå på bärlagret eller använda stensättningen till att köra din bil på.

Hållbar anläggning

Det är viktigt att plattorna läggs på rätt underlag och med rätt fall för att leda bort vatten. På uteplatser, där man ofta har bord och stolar stående, är det viktigt att plattsättningen blir jämn och på infarter, som belastas tungt av bilar, måste särskild hänsyn tas till underlaget för att plattsättningen ska förbli stabil i många år. Vi använder vibratorplatta om ytan som skall anläggas kommer att påfrestas av tyngd såsom en parkeringsplats.